Medische pedicure

Een medisch pedicure: wat is dat eigenlijk?

Als medisch pedicure houden wij ons, naast de gewone pedicure behandelingen, bezig met specialistische behandelingen.

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling ccomplexere problematieken. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde.

Voor specialistische voetproblemen bent u bij ons dus aan het juiste adres. Wij kennen de juiste technieken, wij beschikken over de beste materialen en zijn wij op de hoogte van de verschillende contra-indicaties. Hierdoor weten wij precies wanneer wij iemand moeten doorverwijzen naar andere disciplines.

U kunt hier denken aan:

  • de behandeling van de risicovoet waarbij ten gevolge van ziekte een verhoogd risico aanwezig is op complicaties (reuma, diabetes, ouderdom enz.)
  • het aanbrengen van nagelprothesen
  • het uitvoeren van nagelreparaties met acryl en/of gel
  • het plaatsen van nagelbeugels
  • het drukvrij leggen van de voet door middel van antidruktechnieken of het plaatsen van ortheses
    en de specialistische behandeling van de schimmelnagel.

Branche organisatie ProVoet

Voor specialistische voetproblemen bent u bij ons dus aan het juiste adres. Wij kennen de juiste technieken, wij beschikken over de beste materialen en zijn wij op de hoogte van de verschillende contra-indicaties. Lees meer over de registratie hier

Als medisch pedicure is Formosa aangesloten bij de brancheorganisatie voor de Pedicure, genaamd ProVoet. Daarnaast staan wij vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP) en werken wij volgens de code van de voetverzorger van het Hoofdbedrijfschap Ambachten(HBA).

Zorgverleners en consumenten kunnen door middel van het Kwaliteits Register voor de Pedicure gericht zoeken. Voor zorgverzekeraars biedt een registratie in het Kwaliteitsregister een garantie voor kwaliteit. Om geregistreerd te blijven moeten wij binnen een periode van drie jaar accreditatiepunten behalen. Op deze manier blijven wij altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen in ons vakgebied.

In ons bedrijf leven wij de huidige regels op de gebieden van kwaliteit, veiligheid, arbo- en milieubeleid streng na. Zo kunnen wij u garanderen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft!